dilluns, 21 de febrer del 2011

4a TASCA . 21/02 - 25/02

Contesteu mitjançant aquesta tasca la següent pregunta: QUÈ ÉS EL FRENTE POLISARIO?

12 comentaris:

  1. El Frente Polisario es el sucesor del Movimiento para la Liberación del Sahara, de finales de la década de 1960, dirigido por Bassiri, que desapareció a manos de la policía territorial española en una manifestación en 1970 en El Aaiún, en la que varios saharauis fueron asesinados por la Legión Española, durante la dictadura de Franco.

    No et vaig a mentir, ho e buscat en el google.
    Pero ho e entes

    ResponElimina
  2. Iris, hi hauries d'incloure la importància que ha tingut el Frente Polisario des que es va constituir fins al dia d'avui, molt breument.
    Has fet bé de buscar-lo a Google, és una font d'informació igual que una altra, però ho has de fer en català!

    ResponElimina
  3. El Front Per l'Alliberament de la Saguia El Hamra i Riu de l'Or (Polisario) és alguna cosa més que un partit polític, un exèrcit d'alliberament o un moviment independentista. La creació del Front Polisario, el 10 de maig de 1973, a iniciativa de l'extraordinari líder sahrauí El Uali Mustafa Sayed, suposa la cristalització d'un nacionalisme madur, que s'haurà d'enfrontar, amb escassíssims mitjans, l'exèrcit espanyol primer i, després de l'abandonament de la colònia del país europeu, als exèrcits maurità i marroquí. Malgrat les dificultats dels primers temps, el creixement del Polisario és meteòric i les accions del seu braç armat, Exèrcit d'Alliberament Popular sahrauí (ELPS) no fan sinó augmentar el seu prestigi entre la població sahrauí.
    El 12 de maig de 1975, l'ONU viatja al territori sahrauí conel objecte d'analitzar el conflicte territorial, fent públic al seu retorn que "el Polisario és l'única força política dominant al territori i que la immensa majoria del poble desitja la independència" .
    El Front Polisario proclama la constitució de la República Àrab Sahrauí Democràtica el 27 de febrer de 1976, Després de la sortida d'Espanya i l'entrada de Mauritània i Marroc, el Polisario es veu obligat a protegir a les milers de persones que fugen dels nous exèrcits ocupants ia organitzar el seu assentament a la hammada de Tinduf. Mauritània, ncapaz de derrotar a un exèrcit popular cada vegada més preparat i amb més mitjans, signa la pau amb el Polisario el 1979, un fet que és aprofitat pel Marroc per ocupar automàticament el territori deixat pels mauritanos.El Polisario, alhora que tracta de posar en marxa el seu model de societat en els campaments de refugiats dirigeix la guerra contra el Marroc fins l'alto el foc de 1991

    Des de la seva constitució el Front Polisario ha celebració de dotze congressos i ha tingut dos secretaris generals:

    Luali Mustafa Sayed: des del 10 de maig de 1973 fins 9 juny 1976

    Mohamed Abdelaziz: des el 30 d'agost de 1976 fins la data

    El Congrés Popular és la màxima instància política del Front. En el seu si es confecciona el programa d'acció nacional i es prenen les decisions més importants de la vida del poble sahrauí.



    Melissa, potser si que és una còpia i enganxa no et vaig a enganyar però esque em semblava tot tan important que no he sabut ni he pogut resumir. Ho sento, espero que aquest bé.

    ResponElimina
  4. Lúcia, no és tracta de copiar i enganxar. El que has de fer és llegir-lo, entendre-ho i fer un resum. És que el text té faltes d'ortografia, paraules tallades..., que em fa la impressió que si l'haguessis llegit te n'hauries adonat.

    ResponElimina
  5. Des dels seus inicis, l'ideari polític del Front Polisario, és molt senzill, es basa en:

    La salvaguarda de la independència nacional
    La integritat territorial
    L'exercici del seu dret inalienable a l'autodeterminació.

    És una ideologia sorgida de la guerra i per a la guerra, en un moment en què s'imposava la necessitat de la seva identificació com a poble davant la invasió marroquina i l'abandonament d'Espanya. La necessitat d'organitzar a les poblacions en els campaments i la relativa complexitat del nou estat afegeixen altres conceptes extrets del món àrab.

    Així la R.A.S.D. es considera part:
    De la nació àrab, De la família africana, Dels pobles del tercer món.
    La seva estratègia política està encaminada cap a:
    Una política de no alineament.
    Una recerca de la unitat dels pobles del Magrib com una etapa cap.
    la unitat àrab i africana.
    Són conscients de les dificultats per al nord-oest africà de la coexistència d'un progressisme nacionalista i un règim reaccionari (el marroquí). El programa nacional es manifesta contra l'imperialisme, el colonialisme i l'explotació. Les idees democràtiques de tall occidental estan reflectides en la Constitució:
    La sobirania i autoritat en la R.A.S.D. pertanyen al poble.
    L'estat sahrauí pren la seva autoritat de la voluntat del poble.
    La justícia es fonamenta sobre la separació de poders.

    Melisa, le llegit i e fet el resum de lo que e trobat mes interesant.

    ResponElimina
  6. Davinia, la tasca és correcta, però potser t'hauries d'haver centrat més sobre el Frente Polisario, més que en la R.A.S.D.
    Bon pont!

    ResponElimina
  7. Melissa ya he fet la 3 y la 4 tasca a una fulla aprt.

    ResponElimina
  8. Hola Mikaela, la tasca 4 l'hauries d'haver penjat al bloc en lloc de fer-la en un full. Aquesta vegada no importa, però les següents fes-ho segons ho indiqui. Fins demà.

    ResponElimina
  9. El Front Polisario és el successor del Moviment per a l'Alliberament del Sahara,el Front Polisario, amb el propòsit d'aconseguir la independència del territori del domini colonial espanyol. El seu primer secretari general va ser Brahim Ghali. El-Uali com el seu primer president, considerant-se per molts països un govern en l'exili El 8 de juny de 1976, al voltant de 200 guerrillers sahrauís ataquen Nuakchott, la capital mauritana, després d'haver recorregut mes d'1.000 km pel desert. El-Uali estava entre ells, i mor l'endemà, en la retirada. El 10 de juny de 1976,Mahfoud Ali Beiba assumeix de forma interina el càrrec de secretari general del POLISARIO, fins a la celebració de l'III Congrés del moviment Els atacs contra Mauritània seguirien, aconseguint el 5 d'agost de 1979 que Mauritània cedís la seva part del Sahara Occidental al capdavant Polisario,El Front Polisario controla la part oriental del territori a l'altre costat dels murs (un total de vuit), encara que parteix del territori està pràcticament deshabitat i gran part les seves tropes estan estacionades a Algèria




    -> No he trobat una altra cosa que no sigui això,però ho he entès perfectament.

    ResponElimina
  10. Núria, está molt bé, tot i que fora de termini.

    ResponElimina
  11. com que fora de termini? aquesta tasca també era per dimecres? creia que no.. :S

    ResponElimina
  12. Núria, s'havia d'haver acabat divendres passat, el dia 25/02. Però bé, per aquesta vegada no importa.

    ResponElimina